de schort

Rond klei


Deze unieke schorten van Rond klei zijn ontstaan tijdens het dagelijks in de weer zijn met klei in het atelier. De nood om een praktisch en tegelijkertijd elegante schort te creƫren voor de keramist, werd een fijne queeste (naast het schrijven van het boek) voor Michelle en Melissa. De eerste voldoening kwam er door de samenwerking met vriendin Sarah Hendrickx die goed naar hun vragen luisterde en de eerste prototypes ontwierp. Rond klei kiest ervoor om zoveel mogelijk met, al dan niet lokale, ambachtslieden samen te werken. De schorten zijn gemaakt uit het fijnste handgewassen katoen & linnen afkomstig van een gezellig Engels familiebedrijf. De productie van de prototypes werd overgedragen naar de finale uitvoering hiervan binnen het Belgische bedrijf 'Van Bockryck', het enige bedrijf in Belgie die de gehele productie van kleding nog in eigen land uitvoert. Belangrijk voor Melissa en Michelle gezien zij zelf ook elke dag met een echte ambacht bezig zijn en dat dus naar waarde kunnen schatten.

De schorten werden ontworpen met twee typische keramisten in het achterhoofd. Een lange schort voor diegene die aan de draaischijf zit (nooit nog vuile benen tijdens het draaien dankzij de lange pijpen!) & een korte schort voor diegene die helemaal thuis is in handopbouw. Al kunnen we deze lijst gemakkelijk aanvullen met andere creatieve beroepen: ook de kok, florist, bakker, schilder of eender ander kunstenaar kan deze schort appreciƫren! Met een voorraad van slechts 150 stuks, kunnen we het met trots ook een limited edition noemen, elk exemplaar, met zorg eigenhandig door ons genummerd, is een prachtig uniek stuk dat slechts door enkele gelukkigen aangekocht zal kunnen worden. Voor welk ontwerp en stofje ga jij?

one size fits all
SCHORT LANG (draaien) - 85 euro (zie webshop voor details)
SCHORT KORT (opbouw) - 65 euro (zie webshop voor details)

Schorten Rond klei - het keramiekboek over pottendraaien, handopbouw, glazuren & pottenbakken Schorten Rond klei - het keramiekboek over pottendraaien, handopbouw, glazuren & pottenbakken